sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Puurojuhla tuo joulun kotiin


Valmiina riihellä tonttujen keittämä joulupuuro on
Ja kaikki saapuu piiloistansa joulun viettohon.
Hupsis, tupsis huppeli rupsis,
ne piirissä pyörivät, puppeli jupsis.
Puuroa täynnä on saavit ja kiulut
tanssihin tahtia antaa viulut!
Hupsis, tupsis pimpeli pompeli
hiiri se kissalle takkia ompeli.
Kaikki vaan joukkohon leikkiä lyömään
ja puuroa syömään, kun joulu on! 

Puurojuhlaa vietettiin tänä vuonna ensimmäisenä adventtiviikonloppuna. Kaikki ihanat vieraat saivat masut täyteen puuroa ja muita jouluisia herkkuja, jonka jälkeen pelailimme yhdessä lautapelejä pitkälle yöhön. Juhlan kunniaksi jouluasuun puetussa kodissa tuoksuu yhä glögi ja vastapaistetut piparkakut, mikäs sen mukavampaa!
 Jouluseimi sai tällä kertaa paikan tähden alta makuuhuoneen ikkunan välistä. Joudun jemmaamaan koristeita ikkunan väliin kissojen takia. Niiden mielestä mikään ei voita huovutetulla paimenella tai tietäjälle leikkimistä...

Olohuoneessa tonttuillaan! Ikkunan välissä viime jouluksi askartelemani käpytontut saavat olla turvassa innokkaimmilta tassuilta, ja senkin päällä vanhempi tonttukaksikko toivottaa kylään tulijat tervetulleiksi.
Punatulkut saivat seurakseen muutaman Iittalan joulunpunaisen Teema-sarjan minimukin. Muumikuvioidut mukit roikkuvat tonttujen vieressä koristeoksissa. Olen aivan ihastunut näihin pikkumukeihin, ja haluaisin ostaa vielä setin tai kaksi ripustettavaksi joulukuuseen.


Tämän vuoden uusimmat koristeet ovat kaksi Pentikin poroa, jotka löytyivät äidiltä saamastani pikkujoulun yllätyspaketista. Äidin vaisto on pettämätön, sillä olin ihastellut tätä kaksikkoa kaupassa jo useampaan kertaan! Nyt ne pitävät minulle seuraa television vieressä.Siskolta viime jouluna lahjaksi saamani Sagaformin glögisetti pääsi vihdoin testiin, ja nousi heti yhdeksi suosikeistani juhlapöydässä! Glögi pysyy kynttilän päällä juuri sopivan lämpöisenä, eikä kenenkään tarvitse nousta pöydästä hakemaan lisää juotavaa. Kannu ja teline ovat myös kauniit ja tarpeeksi yksinkertaiset sopimaan moneen kattaukseen. Tästä tulee vakiovieras Puurojuhlan ruokapöydässä ja muissakin joulunajan illanistujaisissa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti