sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ruokamessut Helsingissä
Tänään vierailin Helsingin Messukeskuksessa Kirjamessuilla sekä niiden yhteyteen rakennetussa Viini, Ruoka & Hyvä Elämä -tapahtumassa. Koska olimme siskon kanssa hyvissä ajoin liikenteessä, vältimme onneksi pahimman ruuhkan. Ruokapuolelta tarttui mukaan yhtä jos toista jouluun ja sen odotukseen sopivaa herkkua!Forsmanin vihreä luomutuotettu joulutee on ainakin minulle uusi - ja hyvinkin tervetullut - tuttavuus. Houkuttelevan tuoksuinen tyrniglögi on valmistettu tyrnimehusta sekä perinteisistä glögimausteista. En malta odottaa, että pääsen maistelemaan!


Eniten odottamani shoppailukohde oli englantilainen hillo- ja juustokoju Best of British, joka myy valehtelematta maailman parasta cheddarjuustoa! Sen kanssa passionhedelmätahna maistuu aivan taivaalliselta. Jospa tahnaa tällä kertaa saisi säästettyä ihan joulun juustopöytään asti... Suuri vääryys on, ettei näitä tuotteita myydä Suomen ruokakaupoissa. Onneksi kyseiseen puotiin törmää kuitenkin usein messuilla ja muissa yleisötapahtumissa. Ideoita ja infoa löytyy myös facebookista . Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan heidän tuotteitaan!

Illalla oli pakko maistella hiukan messutuliaisia. Aito englantilainen savucheddar saa makunsa tammipurun savusta, ja sopii täydellisesti yhteen suomalaisen tyrnihillokkeen kanssa. Jos tyrni tuntuu omaan suuhun liian happamalta, ranskalaisista St.Dalfourin hilloista löytyy useita miedompia makuja juustojen kanssa syötäväksi. Näitä hilloja saa myös ihan tavallisista ruokakaupoista kohtuuhintaan.Aivan sattumalta asetuin eväineni sohvalle, kun TV5 esitti elokuvan Mutta mitä tapahtui Joulupukille?. Tästä alkaa siis myös televisiokanavien jouluelokuvasesonki, jippii! Elokuva (tai ehkä ennemminkin savujuuston hurmaava tuoksu) houkutteli sohvalle pari muutakin päivän aherruksesta uupunutta:Seuraavassa postauksessa luvassa kokeilemisen arvoinen idea vaikkapa pikkujoulujen suunnitteluun! Siihen asti mukavaa joulun odotusta kaikille! Enää pari kuukautta.... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti