sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Suklaatasting
Viimekerralla kirjoitin Ruokamessuista. Koska samaan postaukseen ei mahdu aina kaikki, jätin messuilta tarttuneen, minua eniten houkuttaneen idean suosiolla seuraavaan kertaan, ja tässä se nyt tulee:

Suklaatasting!

Messuilla vierailimme siskon kanssa Fazerin suklaakojulla, jossa järjestettiin ilmainen pikatasting. Maistettavana oli kolme erivahvuista Fazerin suklaakonvehtia. Maistatuksen ohessa saimme kuulla Fazerin Sinisen historiaa ja mielenkiintoisia yksityiskohtia suklaan valmistamisesta.

Tastingistä innostuneena päätin kokeilla sen järjestämistä kotioloissa. Tastingohjeen mukaan suositellaan käytettäväksi 5-6 erilaista suklaata. Itse testasin viidellä, joista neljä oli tummia suklaita ja yksi perinteinen Fazerin Sininen konvehti. Jostain syystä olen viime vuosina mieltynyt enemmän ja enemmän tumman suklaan makuun, vaikka kyllä minuun maitosuklaa ja erilaiset suklaatryffelitkin uppoavat paremmin kuin hyvin.Suklaatasting aloitetaan aina miedoimmasta, tässä tapauksessa perinteisestä Fazerin Sinisestä maitosuklaasta. Asteittain siirrytään kohti tummempia, voimakkaampia makuja. Välissä suu kannattaa huuhtoa vesitilkalla, jolloin maut eivät pääse sekoittumaan keskenään. Tarkoituksena on maistella suklaiden makuvivahteita ja löytää kustakin suklaasta juuri sille tyypilliset maut. Suklaiden suutuntumakin on erilainen, kun maisteluun oikein keskittyy. 

Kotitekoinen suklaatasting oli oikein hauska kokemus, jota varmasti hyödynnän jatkossa vaikkapa tyttöjenillassa tai pikkujouluissa. Jatkoa ajatellen poimin kuitenkin mukaan enemmän erilaisia suklaita. Tumma suklaa on herkullista, mutta pienet prosenttierot tekevät maistelusta todella haastavaa eikä makuvivahteita ole näin amatöörinä kovin helppo tulkita ja erotella. Onneksi vaihtoehtoja on niin paljon, että tastingin voisi järjestää vaikka joka viikonloppu silti kyllästymättä! Ehkäpä jo tämän vuoden Puurojuhlassa nautitaan tästä uudesta, herkullisesta ohjelmanumerosta... 

Jos haluat itse järjestää tastingin, kannattaa vierailla Fazerin nettisivuilla, josta löytyvät kattavat ohjeet tastingin järjestämiseen. Tummaa suklaata karsastavienkaan ei kannata jättää kokeilematta, sillä tastingiin sopivat hyvin myös erilaiset maustetut maitosuklaat, kuten minttusuklaa, krokanttisuklaat tai tryffelityypiset suklaat. Lopuksi maistelun voi kruunata lasillisella kuohuvaa. Täydellistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti