lauantai 30. marraskuuta 2013

PuurojuhlaYksi vuoden mukavimpia juhlapäiviä on ehdottomasti Puurojuhla. Marraskuun lopusta paikkansa vakiinnuttanut juhla on rauhallinen ja rentouttava tapa antautua jouluhälinälle. Tästä joulukausi virallisesti alkaa!

Puurojuhlaa juhlittiin tänä vuonna 23.11. Heti lauantaiaamusta aloin valmistella kotia juhlaa varten. Viikko oli ollut kiireinen, joten siivoamiset ja pöytäliinan sekä verhojen silittäminen piti suosiolla jättää viikonloppuun. Oli kuitenkin mukava puuhastella joululaulujen soidessa taustalla. Ihan kaikkia joulukoristeita en vielä laittanut esille, mutta kuitenkin sen verran, että asuntoon saatiin asianmukainen tunnelma.

Daisy ja Bessi auttavat juhlavalmisteluissa


Käpytontut löysivät paikkansa makuuhuoneen ikkunan välistä

Perinteiseen tapaan keittelin riisipuuroa, tosin ensimmäistä kertaa Puurojuhlien historiassa puuroa oli vain yksi kattilallinen! Vieraita oli ihan muutama, ja muuta tarjottavaa paljon, joten arvioin, ettei puuron menekki ole ehkä ihan aiempien vuosien tasolla. Parhaimmillaanhan juhlassa on syöty puuroa kolme isoa kattilallista!
 

Puuron lisäksi paistoin pellillisen joulutorttuja sekä paljon pipareita, tällä kertaa kuitenkin pakastealtaasta poimitusta Myllyn Parhaan perinteisestä pikarkakkutaikinasta, sillä aika ei olisi riittänyt taikinan pyörittämiseen. Makeatarjoilun kiistaton kunkku oli tällä kertaa tiramisu-marenkikakku, jossa suklaisen pohjan päällä on herkullista tiramisurahkaa ja kaiken kruununa paksu kerros pehmeää marenkia. Nam! Naposteltavaksi löytyi Fazerin Finlandia-kuulia ja Guyilian-konvehteja, ja juomana oli glögi, kuinkas muuten.
Ilta meni nopeasti hyvässä seurassa. Pelasimme lautapelejä, ja jokavuotiseen tapaan rökitimme Emmin kanssa muut Aliaksessa. Lahjanvaihdon yllätyspakettiin olin pakannut pienen jouluisen hiirikoristeen ja ihanaa Lindtin merisuola-suklaata. Saamassani yllätyspaketissa oli suloisia vanhan ajan makeisia.

Vieraiden lähdettyä oli aika kerätä astiat koneeseen ja viedä koira kävelylle kirpeään yöpakkaseen. Tällaista saisi olla koko joulunalusaika!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti