sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ostoksia ja herkutteluaTakana on kiireinen, mutta ihana viikonloppu. Perjantaina kauppakeskus Itiksen uudella Stockmannilla oli kutsuvierastilaisuus, jonne pääsimme siskon kanssa osallistumaan. Kutsuvieraita varten oli järjestetty buffet-tarjoilu juomineen, ja paikanpäällä soitti myös livebändi. Koska ideana tietysti oli, että vieraat käyttäisivät myös rahaa Stockan riemuksi, kanta-asiakaskortilla sai kaikista ostoksista -10% alennusta. Minulle tarttui mukaan ihana, metallinen poro-kuusenkoriste. Lisäksi sisko osti minulle ennakkolahjaksi Pentikin punaisen huopakaitaliinan, joka tulee kyllä jouluna olemaan kovassa käytössä.

Koska jouluun on enää muutamia viikkoja (ihan totta, aika menee todella nopeasti!), minulla alkaa olla kiire kaikkien ruokakokeilujen kanssa. Siispä tästä jouluun jokaisena viikonloppuna testaan ainakin yhden suunnitelluista leivonnaisista. 

Tällä viikolla testiin pääsi pähkinäsuklaakakku, joka on valmistettu Kinuskikissan ohjetta mukaillen. Tuunasin ohjetta sen verran, että jätin valkuaisvaahdon pois ja lisäsin desin verran kermaa tilalle. Suklaakerrokseen laitoin hiukan alkuperäistä ohjetta enemmän nutellaa, koska halusin sen maistuvan voimakkaasti. Kidius-vanukkaan korvasin Valion vaniljarahkalla. Pohjan tein jouluiseen tyyliin piparkakuista. Koristelun jätin tällä kertaa tekemättä, koska laiskuus iski, enkä jaksanut ihan itseäni varten vaan alkaa väkertämään. Kakku on oikein herkullista, vaikkakin alempi kerros olisi ehkä vaatinut hiukan lisää liivatetta pysyäkseen paremmin kasassa.
Toinen leivonnainen, jonka viikonloppuna valmistin, oli homejuustopiiras. Vaikka piiras kuulostaa todella yksinkertaiselta, se on oikeasti ihan järjettömän hyvää! Jouluksi en tätä kuitenkaan tee, sillä jouluna on niin paljon muuta syötävää. Ehkäpä uudenvuoden juhlintaan kyseinen piirakka sopisi kuitenkin mukaan...

Sunnuntaina kävin vielä pikaisesti joululahjaostoksilla. Prisman jouluosastolta löytyivät Weisten suloiset tonttuhiiret, jotka löytänevät tiensä siskojen joulupakettien koristeiksi. Siskojen pakettien sisällötkin sain ostettua samalla reissulla, mikä tarkoittaa, että minulla alkaa pikkuhiljaa olla kaikki ostettavat joululahjat hankittuna. Omatekoiset (ruoka)lahjat teen vasta lähempänä h-hetkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti